luni, 29 aprilie 2013

Papanasi cu iaurt

Foarte buni, rapizi si ieftini. Cu asta cred ca am zis tot despre acesti deliciosi papanasi.


Ingrediente
(pentru aproximativ 50 de bucati de marimea unei mingi de ping-pong)

- 800 ml iaurt
- 200 g gris
- 2 oua
- 8 linguri zahar
- coaja de la o lamaie
- un praf de sare

Pe deasupra:
- 50 g unt
- 6-8 linguri pesmet
- 2 linguri zahar
- o lingurita scortisoara
- o jumatate lingurita cardamon

Iaurtul si zaharul se pun intr-un vas pe foc. Cand s-a incalzit bine se adauga grisul in ploaie amestecand continuu (cu un tel sau cu o lingura). Cand grisul e aproape fiert se adauga ouale batute ca pentru omleta cu praful de sare. Se mai tine pe foc pana ajunge de consistenta unei budinci mai groase.


Se da deoparte si se lasa sa se raceasca pana ajunge sa fie doar caldut.
Cele 2 linguri de zahar se topesc impreuna cu untul apoi se adauga pesmetul si aromele si se lasa pana se rumeneste putin. Scortisoara si cardamonul sunt optionale, insa mie imi place aroma lor si mi s-a parut ca se potriveste contextului.

Cand compozitia s-a racorit se formeaza papanasi (cu o lingura, cu mana, fiecare dupa stiinta) care se tavalesc bine prin pesmet si apoi se servesc cu maaaare pofta.



Deliciosi si foarte apreciati de toate categoriile de varsta. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu