miercuri, 10 aprilie 2013

Piept de pui cu gorgonzola

Voiam demult sa postez reteta aceasta, insa doar acum am reusit sa fac si ceva poze. E intr-adevar o reteta gata in 5 minute si buna, buna...

Ingrediente
- un piept de pui dezosat
- o lingura de ulei
- 100 g gorgonzola
- 100 g unt 65% grasime
- 100 g smantana - 20 % grasime
- un fir de salvie (optional, dar merita pentru aroma)
- sare, piper - dupa gust

Se taie pieptul de pui bucati cat mai subtiri (ca pentru snitele) si se pune la prajit intr-o tigaie antiaderenta incinsa (impreuna cu lingura de ulei). Dureaza maximum 5 minute sa se prajeasca pe ambele parti. Daca il lasati mai mult, nu face decat sa se intareasca. Dupa ce l-am intors l-am "pudrat" putin cu sare si piper.


Intr-o cratita se pune untul la topit, apoi se adauga gorgonzola taiata bucati mai mici, iar dupa ce aceasta s-a topit, se adauga smantana si firul de salvie si se lasa sa mai dea un clocot.  


Noi l-am servit alaturi de spaghete, insa merge la fel de bine cu cartofi natur, legume la gratar etc.


Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu