marți, 16 aprilie 2013

Aperitive diverse

Se apropie Pastele si cum nu toata lumea agreaza carnea de miel, poate nu strica niste retete rapide pe baza de pui, peste, porc. Aceste fiind zise sa incepem lista (pe care o voi completa in masura in care timpul imi permite):
Update: am grupat in lista si cateva link-uri la retete postate mai demult.

Pasta de peste



- 250 g peste afumat
- 100 g unt
- 4 linguri maioneza
- o lingura zeama de lamaie
Se mixeaza bine pestele cu untul moale. Apoi se adauga zeama de lamaie si maioneza.
Noua ne place cu paine prajita.

Chec aperitiv

- 200 g sunca
- 200 g cascaval
- o legatura ceapa verde
- o lingura marar verde tocat
- 4 linguri iaurt
- 4 linguri faina
- 4 oua
- 4 linguri ulei
- 10 g praf de copt
- sare, piper (dupa gust)
Se amesteca: sunca (taiata cubulete), cascavalul ras (mare), ceapa (taiata rondele fine), mararul tocat, galbenusurile, iaurtul, uleiul si la final faina amestecata cu praful de copt. Se bat albusurile spuma si se incorporeaza compozitiei de mai sus. Se tapeteaza o forma de chec cu ulei si faina sau cu hartie de copt (insa unsa si aceasta putin cu ulei) si se toarna compozitia rezultata. 
Se da la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 35-40 de minute, pana e rumenita deasupra. Daca o coaceti pe hartie de copt aceasta se va desface mai usor dupa ce checul se raceste complet. 


Reteta inspirata de pe Edith's Kitchen.

... si inca cateva retete (deja cunoscute) insa potrivite, dupa parerea mea, la masa de Paste:

Pasta de masline

Guacamole


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu