joi, 6 februarie 2014

Supa crema de fasole alba cu ciuperci

Nu sunt deloc fan fasole uscata, insa am gasit acesta reteta si tare m-a tentat datorita aromelor. Sunt de parere ca merita incercata. E altceva decat o fasole traditionala.


Ingrediente
- 500 g ciuperci proaspete champinion
- 0.5 kg fasole alba boabe
- 2 cepe albe mari
- 3 catei de usturoi
- 8-10 frunze verzi de salvie (sau 3-4 uscate)
- o lingurita cimbru uscat (flori si frunze)
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- sare, piper - dupa gust

Fasolea se fierbe schimband apa de doua ori. A treia oara se pun cam 1,5 litri de apa, putina sare si se mai da un clocot.

Ciupercile curatate, taiate in doua sau patru (depinde cat sunt de mari) se amesteca bine cu ceapa (taiata grosier), usturoiul zdrobit, cimbrul, salvia, sare si piper. Se stropeste amestecul cu uleiul de masline si se pune intr-o tava, pe hartie de copt, la cuptorul preincalzit la 230 grade (foc mare) pentru 10-15 minute, pana se coc bine. Se aleg deoparte jumatate (chiar doua treimi) din cantitatea de ciuperci (se folosesc pentru decor), iar restul ingredintelor se pun in blender impreuna cu fasolea si o parte din ultima apa in care a fiert, obtinand astfel un piure. Se adauga din apa in care a fiert fasolea pana obtinem consistenta dorita la supa si, daca mai e cazul, se asezoneaza cu sare si pier dupa gust. Eventual se poate adauga si putin bulion (eu nu am pus).
















Se serveste cu paine prajita si punand deasupra in farfurie si cateva ciuperci coapte.   

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu