vineri, 18 aprilie 2014

Rulada cu branza

O rulada cu branzeturi e totdeauna binevenita. Si foarte apreciata. Inspiratia vine si acum de la Laura Adamache, insa eu folosesc ca umplutura ce branza am la indemana. De aceasta data am pus telemea, insa pot fi facute orice combinatii, dupa gustul fiecaruia.


Ingrediente:
- 60 g unt
- 60 g faina
- 300 g lapte
- 4 oua
- 400 g cascaval, telemea sau alte tipuri de branza
- marar (dupa gust)
- jumatate de ardei rosu (cubulete)
- sare
- piper

Se topeste untul, se adauga faina si apoi laptele, amestecand continuu pentru a nu se forma cocoloase. Se fierbe pana se ingroasa, apoi se lasa sa se racoreasca. Cand sosul e doar caldut se adauga galbenusurile, mixand bine, apoi albusurile batute spuma cu un praf de sare. Se pune compozitia in tava de cuptor tapetata cu hartie de copt (sau pe foaie de silicon, eu) si se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 30 minute.



Dupa ce se scoate din cuptor, adica atat timp cat e inca calda, se imprastie deasupra umplutura (in acest caz, teleme rasa, marar, ardeiul cubulete, totul condimentat cu sare si piper dupa gust) si se ruleaza. Se pune rulada astfel obtinuta intr-o folie alimentara si se da la rece 2-3 ore.  




Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu