Am adaptat reteta prajiturii cu dovlecel la ceva ce se gaseste tot timpul anului: mere si am pus-o in forme de briose. Iata ce-a iesit:
Ingrediente (pentru 18 bucati):
- 400 g mere rase
- 3 oua
- 150 ml ulei
- 250 g zahar
- 150 g nuca macinata
- 230 g faina
- o lingurita bicarbonat
- 10 g praf de copt
- 2 lingurite scortisoara
- o jumatate lingurita cardamon
Se amesteca ingredientele in ordinea: mere, oua, ulei, nuca, scortioasa, cardamon, bicarbonat, praf de copt, zahar, faina omogeniznd bine dupa adaugarea fiecarui component. Se toarna amestecul obtinut in formele de briose si se dau la cuptor pentru 35 de minute la 180 de grade.
Pot fi pudrate cu zahar, glazurate cu ciocolata sau raman asa, pur si simplu.
Se potrivesc de minune ca mic dejun, gustare etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu