Am gasit reteta pe un site american si cum la ei masura este cup, diferit de cele folosite la noi, si rezultatul muncii mele a fost altul dect cel de pe site-ul de referinta. Cu toate acestea, biscuitii au fost foarte apreciati de "degustatori". Am ramas fara baterie in timpul "procesului de fabricare" asadar, doar o poza cu rezultatul final.
Ingrediente:
- 135 g unt 80% grasime
- 135 g zahar alb
- 135 g zahar burn
- 270 f fulgi de ovaz
- 136 g nuca de cocos
- 100 g faina
- 1 ou
- o lingurita esenta vanilie
- 0,5 lingurita sare
- 0,5 lingurita praf de copt
- 0,5 lingurita bicarbonat
Se mixeaza bine untul cu zaharul, apoi se adauga oul si vanilia. Trecem la a amesteca cu o lingura sau o paleta, punem nuca de cococs si fulgii de ovaz, iar la urma faina amestecata cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Se obtine o compozitie mai tare, din care se modeleaza cu mana bile de 2-3 cm diametru. Bilele se aseaza in tava, pe hartie de copt, la 2-3 cm distanta una de cealalta. Se coc, in functie de marime, la 180 grade timp de 15-20 minute, pana se rumenesc usor deasupra. Eu am facut doua tavi de biscuiti de marimea unei mingi de ping-pong si una de biscuiti cu dimensiune mai mica.
Sunt crocanti, usor uscati, cu un gust moderat de dulce. Perfecti la o cafea, o cana de lapte cald sau pur si simplu ca gustare.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu