De ce spaniola? pentru ca am pus in ea chorizo picant, un carnat de porc specific Spaniei. Si a iesit asa de buna incat am repetat experienta dupa cateva zile. Normal, pozele sunt facute pe fuga deoarece e asa de buna incat abia asteptam sa o savuram.
Ingrediente (pentru o omleta de 26 cm, 3-4 portii)
- 500 g cartofi (5-6 cartofi medii)
- 6 oua
- 100 g telemea sau branza de vaci
- 2 fire de ceapa verde
- 5 cm chorizo picant
- 0,5 lingurita oregano uscat
- sare, piper
- 2-3 linguri ulei
Se fierb cartofii cu coaja (dureaza cam 15 min), apoi se curata si de dau pe razatoarea mare.
Ouale se bat bine cu sare si piper, apoi se toarna peste ceapa taiata marunt, chorizo feliat cat mai subtire si branza maruntita (sau rasa daca e o telemea mai maturata). Se adauga cartofii rasi si oregano si se omogenizeaza bine.
Intr-o tigaie se pue uleiul si cand acesta e incins se toarna compozitia, cat mai uniform. Dupa aproximativ 2 minute, cand s-a copt deja pe partea de jos, cu ajutorul unei spatule se indeparteaza usor omleta de marginea tigaii, apoi se acopera tigaia cu un capac si printr-o miscare ferma se intoarce tigaia cu fundul in sus, omleta caznd pe capac, urmand a o transfera din nou in tigaie scuturand usor capacul si lasand-o sa alunece. Pare complicat insa e mai simplu de facut decat de explicat.
O mai lasam si pe partea aceasta cam 2 minute pana se rumeneste usor, apoi se portioneaza si se serveste cu mare pofta.
Buna pentru o masa de seara sau, daca stomacul vostru suporta, pentru micul dejun.
Buna pentru o masa de seara sau, daca stomacul vostru suporta, pentru micul dejun.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu