sâmbătă, 20 mai 2017

Oua umplute

Oua umplute, insa altfel decat cele traditionale (nu ca acelea nu ar fi bune, dar mai diversificam din cand in cand). O reteta pentru incepatori :)



Ingrediente
- 6 oua
- 2 linguri maioneza (de casa)
- 5-7 frunze de busuioc normal (sau 1 din acelea mari)
- o lingura mustar (simplu sau cu boabe)
- 2-3 rosii cherry
- sare, piper
- putin ardei iute uscat, proaspat macinat

Se fieb ouale tare (cam 8 minute din momentul cand au inceput sa fiarba. Eu pun totdeauna ouale de la inceput, sa se incalzeasca o data cu apa si sa nu crape). Se racesc apoi sub un jet de apa rece, se curata, se taie in doua pe lungime si se scoate galbenusul intr-un bol.

Galbenusurile se zdrobesc cu furculita, apoi se adauga cele 2 linguri de maioneza, frunzele de busuioc taiate marunt si rosiile cubulete (insa fara partea cu samburi - pe care o dam deoparte). Se potriveste de sare si piper dupa gust apoi se umple din nou jumatatile de ou. Puteti jongla cantitatea de maioneza si mustar in functie de cat de fluida doriti compozitia.


Am fotografiat 3 rosii insa nu am folosit decat 2 (se poate vedea din poza ca erau niste cherry mai mari).
La final se "pudreaza" cu putin ardei iute proaspat macinat (am trecut cu rasnita pe deasupra platoului).


Aromate, usor picante, ce mai - un deliciu! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu