marți, 24 aprilie 2012

Salata de ridichi

Acum ca ziua e mai lunga si stau mai mult pe afara, meniul de seara il reprezinta ceva ce se incropeste rapid.
In acest caz, cu ingredintele din camara, a iesit aceasta salata de ridichi.




Am folosit:
- 2 legaturi ridichi rosii (8 bucati)
- o legatura ceapa verde (3 bucati)
- o legatura patrunjel proaspat - din gradina, normal
- aprox. 50 g seminte de floarea soarelui
- o lingura zeama de lamaie
- 2 linguri ulei de masline extravirgin
- 200 g smantana slaba (sau iaurt grecesc)
- sare - dupa gust

Se spala ridichile, se taie coditele si varful, apoi se feliaza rondele fine. Ceapa se taie cam la jumatate de cm si patrunjelul mai grosier (imi place sa-l simt in salate).
Se pun toate legumele intr-un vas desul de incapator pentru a le putea si amesteca la final. Adaugam apoi semintele (dupa proviziile fiecaruia acestea pot fi completate cu seminte de in, de susan, de dovleac etc), zeama de lamaie si uleiul de masline si amestecam putin.



Chiar inainte de servire adaugam sarea si smantana amestecand bine (daca le punem mai repede se inmoaie ridichile de la sare si lasa zeama).


Se poate servi ca atare, langa o paine prajita(cum am facut noi), sau alaturi de o carne pregatita la gratar.  
Ce de vitamine si minerale!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu