miercuri, 25 aprilie 2012

Placinta cu ciuperci

Tot in categoria "o cina rapida", dar de data asta sursa ingredintelor a fost congelatorul.




Asadar, din ce am gasit pe acolo si prin frigider, adica:
- 400 g aluat foietaj (o foaie de dimensiune 30x35 cm)
- 650 g hribi
- marar 
- 50 g cascaval afumat
- 2 oua
- 50 g unt
- 2 cepe mici
- 2 linguri smantana
- pesmet
- sare, piper
a iesit o placinta deosebita.

Ceapa taiata marunt se pune la calit in unt intr-o tigaie de teflon. Dupa 2 minute se adauga si hribii (ai mei doar partial dezghetati) si le lasa sa fiarba pana scade apa de pe ei- nu dureaza mult, cam 5 minute cred(nu m-am uitat la ceas).
Dupa ce s-au racorit putin, adica atat cat sa nu se coaguleze ouale, se adauga ouale batute (din care retineti un galbenus pentru tusa finala a placintei), cascavalul ras, sare, piper si mararul tocat. Eu am pus suplimentar doua albusuri deoarece in acelasi timp am executat si o portie de budinca de brocoli - asa pentru diversitate.

Se tapeteaza cu ulei si pesmet un vas termorezistent, se aseaza jumatate din foaia de aluat, apoi se presara putin pesmet peste ea si se toarna umplutura de ciuperci. Se aseaza peste cealalta jumatete de foaie si se inteapa usor cu furculita.

Amestecam un galbenus cu cele doua linguri de smantana si turnam deasupra placintei. Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 40 de minute. Se taie dupa ce se raceste.



Enjoy!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu