vineri, 21 decembrie 2012

Trufe de ciocolata

Vine Craciunul si ne-am apucat de "bombonit". De data aceasta o reteta marca Jamie Oliver, binenteles delicioasa ca toate retetele marca J.O. pe care le-am incercat.


Ingrediente (pentru 50 de bucati) 
- 400 g ciocolata cu lapte
- 65 g unt nesarat (65% grasime)
- 200 ml smantana dulce pentru frisca
- 2 linguri Baileys sau Amaretto
pentru ornat: zahar pudra si cacao

Cicolata si untul se topesc. Incepem sa amestecam cu mixerul la viteza mica adaugand in fir subtire (ca uleiul la maioneza) smantana incalzita bine. Vom obtine o compozitie cremoasa. Adaugam si cele 2 linguri de Baileys mixand in continuare, apoi lasam compozitia la rece peste noapte.

Pregatim o tava cu hartie de copt sau acoperita cu foaie de silicon pe care punem gramajoare din compozitia de trufe. Ne ajutam la acest pas de doua lingurite: cu un luam compozitia si cu cealalta o desprindem. Bomboanele astfel obtinute le dam iar la rece pana se intaresc la suprafata (cam jumatate de ora).


Pregatim un bol cu zahar pudra si unul cu cacao. Ne prafuim mainile (curate si foarte bine uscate) cu putin zahar si luam pe rand cate o bomboana pe care o modelam in palma apoi o tavalim prin cacao si o punem deoparte pe o tava. La acest pas, sau ne miscam repede sau lasam o parte din bomboanele nefinisate la rece, pentru a nu se inmuia. Trufele astfel obtinute se tin la rece, altfel se inmoaie deoarece au doar ciocolata si unt, nu?  
Jamie le tavaleste prin zahar pudra dupa care le glazureaza cu ciocolata. Insa noua ne plac mai mult cu cacao deasupra.


Va astept cu colindul, ce ziceti?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu