marți, 2 aprilie 2013

Chiftele la cuptor

Ne plac chiftelele, mai ales cele din carne de porc. Si cum mie nu imi place sa prajesc le fac (normal, as putea spune) la cuptor. Ies la fel de bune ca cele prajite insa sunt mult mai sanatoase.

Ingrediente (aproximative)
- 600-700 g carne de porc tocata
- 4 linguri pesmet
- 2 oua intregi
- 2 catei de usturoi (zdrobiti)
- o lingura marar verde tocat
- o lingura sare
- o lingurita piper

Se amesteca bine toate ingredientele si se modeleaza chiftele pe care le asezam in tava pe hartie de copt (sau foaie de silicon - eu). Mie mi-au iesit 23 de bucati. Se dau la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru 30 de minute. Dupa 20 de minute se intorc pentru a se rumeni pe ambele parti. Se scot pe hartie absobanta pentru a elimina eventualul execs de grasime (la mine a fost cazul datorita carnii de porc).


Gata. Rapid si simplu, nu?



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu