duminică, 31 martie 2013

Pui cu sos teriyaki

Dupa parerea mea, langa tabbouleh merge bine si carnea de pui. Conditia ar fi sa aiba si ea o aroma putin altfel, adica cu iz oriental, poate asiatic... cum e sosul teriyaki.


Am pregatit 6 pulpe intregi (fara piele) pe care dupa ce le-am spalat bine, le-am tinut intr-o marinata facuta din 3 linguri sos teriyaki, zeama de la o lamaie, 3 linguri ulei de masline, o lingura rozmarin uscat (poate fi folosit si proaspat), o lingura sare. Marinata trebuie sa acopere cat mai bine pulpele, asadar cantitatile din marinata pot fi suplimentate daca e necesar.

Se pun pulpele astfel pregatite la frigider pentru cel putin 3 ore. Dupa acest timp, se aseaza una langa alta intr-o tava, apoi se toarna deasupra si marinata in care au stat si se dau la cuptor la 200 grade pentru 25-30 minute.

Puiul astfel preparat se potriveste de minune cu o garnitura de orez sau, cum ziceam, cu o salata tabbouleh.


 Un pui cu o aroma deosebita!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu