sâmbătă, 5 octombrie 2013

Pasta de dovlecei

A venit frigul, am mai mult timp sa rasfoiesc cartile de bucate si iar a venit randul retetelor marca Jamie Oliver. Binenteles ceva foarte rapid, simplu si gustos, un amestec fin de arome: iute, menta, lamaie si, cu toate ca e majoritar in compozitie, foarte putin gust de dovlecel.



Ingrediente (portie pentru 3-4 persoane)
- 400 g dovlecel (curatat coaja si seminte)
- 2 catei de ursturoi
- un ardei iute rosu (sau mai putin)
- 2 frunze de menta PROASPATA (nu uscata)
- 2-3 linguri ulei masline
- 1-2 linguri zeama de lamaie
- sare, piper



Intr-o tigaie antiaderenta se pun la calit in ulei (aproximativ un minut) usturoiul si ardeiul iute, tocate cat mai marunt . Personal nu sunt adepta mancarurilor picante, asadar am pus doar o jumatate de ardei - si asta mai putin iute. Se adauga apoi dovlecelul taiat cubulete (de max 1 cm), se acopera cu un capac si se lasa la foc mic pana se inmoaie bine dovlecelul, amestecand din cand in cand. Daca vi se pare ca dovlecelul e prea sec se pot adauga si 50 ml de apa. Ideea e sa nu se prinda de tigaie dovlecelul. Insa, gatind cu capacul pus, apa se pastreaza in incinta si nu mai e nevoie de apa suplimentara.

Dupa ce dovlecelul s-a inmuiat se ia deoparte se adauga menta taiata marunt, zeama de lamaie, sare, piper si, dupa preferinta, sau pasati dovlecelul cu o furculita (obtineti o pasta mai grosiera) sau il puneti in blender (obtinand astfel o pasta fina, cazul meu).

Ceea ce am surprins in poze este o treime din pasta obtinuta.




Un deliciu pentru masa de dimineata, alaturi de paine prajita, binenteles. Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu