luni, 18 noiembrie 2013

Pui cu praz, ciuperci si masline

Nu vi s-a intamplat sa gatiti in functie de ingredientele din bucatarie? Mie da, de multe ori. Asa am ajuns si la aceasta combinatie care, din punctul nostru de vedere, a fost o reusita. Eu am pornit de la niste aripi si pipote (din pui adevarati, de la mama de-acasa) care au fiert intr-o veritabila "supa cu galuste" insa cred merge foarte bine si cu niste bucati de pulpa dezosata.


Ingrediente
- 4 pulpe dezosate (sau aripi si pipote)
- 2 fier de praz
- jumatate borcan de masline negre fara samburi
- un borcan ciuperci intregi
- 250 ml bulion de casa (sau 4-5 rosii mari, bine coapte)
- 4-5 linguri ulei
- sare, piper

Cand zic borcan ma gandesc la unul de dimensiunea normala (aprox. 450 ml).

Prazul se taie rondele subtiri si se caleste in ulei. Se adauga bucatile de carne (daca sunt pulpe, facute cubulete), bulionul (sau rosiile taiate cubulete) si putina apa (cam 250 ml) si se lasa la fiert se patrunde bine carnea. Punem apoi maslinele taiete rondele si ciupercile stoarse bine, mai lasam sa dea un clocot si apoi savuram langa o mamaliga fierbinte.  

Pofta buna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu