Am incropit ceva rapid din ceea ce aveam la dispozitie (doar e ziua mea si trebuie sa sarbatorim, nu-i asa?).
- 4 oua intregi
- 5 linguri de zahar
- 50 g unt
- 8 linguri faina
- un praf de copt
- o esenta de vanilie
Crema:
- 300 ml frisca vegetala
- 300 g iaurt grecesc
- 200 g fructe de padure congelate
- 200 g zahar
- 10 g gelatina
Se bat albusurile bine cu putina sare, apoi se adauga zaharul si se mixeaza in continuare pana se topeste. Adaugam apoi galbenusurile, praful de copt, faina si vanilia si le incorporam usor. La sfarsit se pune untul topit. Se tapeteaza cu hartie fundul unei forme rotunde cu diametru de 26 cm (peretii laterali se pot unge cu putin unt topit), se toarna compozitia, se niveleaza apoi se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 25 de minute. Dupa ce se raceste se taie in doua orizontal.
Frisca se bate spuma, apoi se adauga iaurtul si se mai bate putin pana se omogenizeaza crema.
Gelatina se pune la inmuiat cu 50 ml apa rece. Dupa ce s-a umflat se adauga zaharul si se incalzeste bine (fara sa fiarba) pana se topeste zaharul. Se pune jumatate din compozitie peste frisca cu iaurt si cealalta jumatate se amesteca cu fructele (dezghetate, normal).
Se aseaza prima jumatate de blat peste care se toarna jumatate din cantitatea de fructe apoi jumatate din crema de iaurt. Se repeta operatiunea cu restul ingredinetelor si se orneaza dupa preferinte (eu am folosit direct crema pentru ornat).
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu