miercuri, 29 august 2018

Briose cu broccoli

Din categoria 'toata ziua broccoli', pe langa supa crema de broccoli am facut si o portie de briose cu broccoli. O combinatie interesanta de nuca, parmezan si broccoli, parfumat cu putin nucsoara, care sper sa va placa. Noua sigur ne place, chiar foarte mult.
Pot fi servite atat ca aperitiv la o masa festiva cat si ca o masa usoara de seara.


Ingrediente (10-12 bucati):
- 3 oua
- 100 g faina alba
- 50 g parmezan
- 12 inflorescente micute de broccoli
- 50 g nuca macinata
- 1/3 lingurita nucsoara macinata
- 5 g praf de copt
- o jumatate lingurita de sare

Bucatelele de broccoli se pun la fiert pentru aproximativ 3 minute, apoi se storc bine (trebuie sa se faca doar pe jumatate).
Albusurile si sarea se bat spuma foarte bine, apoi se adauga galbenusurile si faina amestecata cu praful de copt, omogenizand cu ajutorul unei spatule prin miscari de rasturnare (sus - jos) pentru a ramane cat mai aerata compozitia. Se adauga apoi parmezanul ras, nuca si nucsoara macinate. Compozitia astfel obtinuta se pune, cu ajutorul unei linguri, in formele de briose. Asezam dupa aceea in mijlocul fiecarei forme cate un buchetel de broccoli. Cam asa ceva:


Se da la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 25 minute pana se rumenesc usor. 


Dupa ce s-au copt, se scot din formele se silicon si se pun pe un gratar pentru a se racori bine. 


Sursa de inspiratie: aici.
Pofta buna! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu