sâmbătă, 26 mai 2012

Pasta de ton cu masline

La noi in camara se gasesc totdeauna conserve de ton. Asta deoarece stau si la baza unei gustari rapide si foarte gustoase, numai buna cand apar musafiri neanuntati.



- 2 conserve de ton in ulei
- 2-3 linguri maioneza de casa
- 1-2 linguri smantana (fermentata, mai acrisoara)
- un pumn de masline fara samburi
- o ceapa alba mijlocie sau 2 fire de ceapa verde
- piper macinat
- (optional) sare

De ce doar optional sarea? Deoarece mie nu mi s-a parut ca mai e nevoie de sare suplimentara, asa ca nu am pus deloc. Eu fac maioneza totdeauna cu galbenus crud si mustar (o lingurita de mustar la un galbenus), poate ca si asta ajuta la condimentarea pastei.
Conservele se scurg de ulei, apoi se amesteca cu maslinele si ceapa taiate cat mai marunt. Adaugam apoi maioneza, smantana si piperul si amestecam bine. Dupa gust se mai poate pune sare. Daca se doreste o compozitie mai pasta, se pun ingredintele in robot si se mixeaza bine.
Si inca ceva: in functie de maslinele folosite, adica verzi, maro sau negre, obtineti gusturi diferite.
Cu masline verzi ...
  ... si cu masline negre

Se serveste pe paine prajita sau pe bagheta proaspata. Va garantez ca in ambele variante va disparea ca prin magie de pe platou.

Un comentariu: