duminică, 16 martie 2014

Salam de biscuiti

Ceva rapid, bun, amintiri din copilarie. Reteta mamei a suferit putine ajustari (am pus si ciocolata ca in reteta de pe blogul Laurei Adamache) insa rezultatul e .... de vis. 


Ingrediente
- 420 g biscuiti populari
- 200 g unt (65% grasime)
- 75 g cacao
- 90 g ciocolata cu lapte
- 200 g zahar
- 100 g nuci (ale mele au fost prajite)
- 200 g stafide
- 2 fiole esenta rom
- 10 linguri lapte

Doua treimi din cantitatea de biscuti se macina cu robotul, apoi se amesteca cu restul biscuitilor rupti in bucati potrivite si nucile (maruntite si ele, dupa gust). Restul ingredientelor se pun intr-un vas pe foc pana se dizolva zaharul si untul e complet topit. Se adauga apoi peste biscuiti si nuca si se amesteca bine. Amestecul trebuie sa nu fie sfaramicios, adica se poata fi modelat sub forma de bila daca se ia putin intre degete.  Compozitia rezultata se aseaza pe o folie alimentara si se modeleaza pentru a obtine o rulada cam de 40 cm lungime. Se lasa cateva ore la rece apoi se savureaza cu mare pofta.


Gustul copilariei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu