joi, 24 august 2017

Briose cu malai

Aceasta este una din retetele pe care le folosesc atunci cand vreau sa gatesc ceva repede pentru micul dejun sau cina. Imi ia maximum 10 minute sa le pregatesc, asadar...




Ingrediente (pentru 18 bucati)
- 140 g malai
- 140 g faina de grau
- 20 g zahar
- 300 ml kefir
- 2 oua mari (sau 3 mici)
- 80 g unt topit
- 120 g branza cheddar sau telemea
- 100 g sunca
- o lingurita praf de copt
- o lingurita sare

Intr-un bol suficient de mare (astfel incat sa incapa toate ingredientele) se bat ouale (cu un tel), apoi se adauga untul topit si kefirul omogenizamd bine. Se pune malaiul (faina de porumb, daca vreti sa-i ziceti asa), praful de copt si sarea amestecam in continuare cu telul, apoi faina de grau. Se omogenizeaza bine si se adauga branza si sunca (cei care vor pot sa renunte la sunca) taiate cubulete mici (cam de jumatate de cm) amestecand acum cu o lingura. 
Se pune compozitia in formele de briose umplandu-le cam 3/4.


Se da la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 20 minute.


Delicioase atat calde cat si reci. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu