Clatitele cu dovecel sunt o alta varianta in care putem consuma dovelecii. Cei care nu vor sa se "prajeasca" langa plita, pot sa incerce placintelele cu dovlecel, facute la cuptor. Insa uneori merge si mai putin sanatos :)
Ingrediente (pt 20 buc de diamteru 12 cm)
- 270 g dovlecel (curatat)
- 180 g iaurt gras
- 3 oua mici (sau 2 mari)
- 210 g faina
- o lingura ulei
- o lingura frunze patrunjel
- jumatate lingurita sare
- un varf de cutit bicarbonat de sodiu
Dovlecelul (270 g e cantitatea ramasa dupa ce e curatat de coaja si seminte) se da pe razatoarea mica. Se amesteca cu ouale, iaurtul, uleiul, patrunjelul tocat fin, sarea bicarbonatul de sodiu. Dupa omogenizare se adauga faina amestecand bine ca sa nu ramana cocoloase. Se obtine o compozitie destul de fluida care se lasa sa se odihneasca ca 20 minute.
Se ia o tigaie mica si se pune pe foc pentru a se incalzi. Cand e calda, se pensuleaza cu ulei (sau cu unt topit) si se pune o lingura din compozitia cu dovlecel, intinzand amestecul sub fora unui disc cu diametrul de aproximativ 12 cm. Se coace pe ambele parti (ca orice clatita) pana se rumeneste. Se repeta procedeul pana terminam de copt toata copozitia.
Noi le-am mancat alaturi de niste rosii de gradina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu