sâmbătă, 23 decembrie 2017

Fursecuri marocane cu migdale

Marocane - daca aveti esenta naturala de migdale marocane (de la Dr. Oetker), altfel doar fursecuri cu migdale. Sunt niste fursecuri fine, aromate si rezista bine pentru mai multe zile.

Ingrediente (aprox 50 buc)
- 200 g unt 80% grasime
- 150 g zahar (macinat pudra)
- 2 oua intregi si un galbenus
- 1 lingurita esenta naturala de migdale marocane
- 500 g faina
- 10 g praf de copt
- un varf de cutit sare
- un albus
- 200 g migdale maruntite
- 200 g dulceata (caise, portocale, curmale etc)

Untul moale se mixeaza cu zaharul (2-3 min) apoi se adauga ouala intregi si galbenusul, esenta de migdale, dupa care se pune treptat faina amestecata in prealabil cu praful de copt si sarea. Se obtine un aluat moale, nelipicios. (Daca e lipicios se mai adauga 1-2 linguri de faina). Mare atentie la esenta de migdale care are o aroma foarte puternica, deci nu puneti mai mult de o lingurita.


Din aluatul format se modeleaza bilute (cam 3 cm diametru) care se dau prin albus, apoi prin migdalele maruntite si se aseaza in tava de cuptor pe hartie de copt. In mijlocul bilutelor se face o adancitura (cu degetul, de exemplu) in care la final se va pune dulceata.


Se da tava cu fursecuri la cuptor (preincalzit la 180 grade) pentru 17 minute. Dupa ce sunt coapte si s-au racorit putin, se pune in adanciturile din mijloc dulceata sau bucati de portocala confiata.




Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu